Kuddle bidrar til digital sosial kompetanse for barn

Skrevet av Kuddle til Bra Digital Stafetten

Norge ligger i verdenstoppen over land som er best på IT. Smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner benyttes på daglig basis både på jobb, skole og i fritiden. Desto viktigere er det å lære den yngre generasjonen å navigere og mestre internett på en god måte.

Bilde av Ole Vidar Hestås, Christian Vebner, Knut Tarøy og ikke minst Kodi Kuddle!
Ole Vidar Hestås, Christian Vebner, Knut Tarøy og ikke minst Kodi Kuddle!

Kuddle skal sørge for digital læring, bidra til å stimulere kreativitet og oppfordre til en positiv fremtreden. Sammen med foreldrene skal vi veilede barna til de er klare for å uforske internett på egenhånd.

Vår uttalte visjon er:

Kuddle skal være innovative ambassadører for skape et tryggere digitalt miljø for barn

 

Topp 10 KUDDLE:

  1. BARNAS TRYGGHET Vår øverste prioritet.
  2. TILLATT FOR BARN I ALLE ALDRE. De fleste sosiale medier har 13 års grense, og ingen filter ift hva barn kan bli eksponert for. Vi har fokus på sikkerhet.
  3. FORELDRE TILSYN Barn under 13 år må ha foreldresamtykke for å sette opp en konto. Foresatte får en e-post når barnet deler et bilde, og en oversikt over alle venner. En slettefunksjon er inkludert. Dette inviterer til en god samtale om nettbruk.
  4. DIGITAL KOMPETANSE. Læring i et tryggere digitalt miljø
  5. NETTVETT Appen har et opplæringsprogram rettet mot de som kan lese. Den omfatter alt fra juridisk til samhandling på en lettfattelig måte. Vi oppfordrer til positiv deling.
  6. LUKKET PROFIL Ingen tilgang for uvedkommende.
  7. 24/7 MODERATOR Vi har ansatte som jobber døgnet rundt for å slette upassende bilder.
  8. INGEN STEDSLOKALISERING Det er ikke mulig å søke opp hvor en bruker befinner seg.
  9. REKLAMEFRITT Vi har ingen annonser eller kjøpsmuligheter i appen.
  10. GØY Sosiale medier skal være gøy, og en aktivitet som samler familie og venner. Fra bestemor i nord til barnbarn i sør.

På Kuddles sider har vi også en oversikt over hva du kan gjøre for å sikre barna dine bedre på internett.

 


Bra Digital Stafetten er i gang, les hvordan noen aktører gjør internett bedre for barn og unge! Vil du fortelle om hvordan ditt selskap eller tjeneste bidrar til et bedre internett for barn og unge, ta kontakt via skjemaet på høyre side her!